2014 Yılı Pazarlama Trendleri

2013 yılını bitirdik, yepyeni bir yıla girdik. Umarım bu yıl hepimize sağlık, mutluluk, şans ve para getirir.

Yıllar geçtikçe pazarlama trendlerinin değişmesine alışığız ama bu kadar büyük değişimlerin beklendiği bir yıl daha önce hiç olmamıştı. İşte 2014 yılında pazarlamada neler olacağı ile ilgili düşüncelerim;

Y-Jenerasyonunu Anlamak Daha da Önemli Hale Gelecek
Bu yıl dünyada y-jenerasyonu 100 milyar dolar harcayacak. Tüm markalar bu büyük pazardan pay kapmak için yarışmaya devam edecek. Kolay kolay şaşırmayan bu jenerasyon için yarış 2014 yılında daha da hızlanacak.

İlişki Kurmak Büyük Önem Kazanacak
Pazarlamada başarı ile ilgili ölçütler de değişmeye başladı, kısa vade yerine uzun vadeli ilişkilerin değeri zaten biliyordu ama artık pazarlama tamamen ilişki kurmaya konsantre oldu. 2014 yılı da, birçok marka için ilişki ekme yılı olacak.

Dijital Kanallar Geleneksel Kanalları Geçecek
2014 yılı ile birlikte dijital kanallara ayrılacak bütçenin geleneksel kanalları geçmesi bekleniyor. Artık pazarlama müdürleri “Dijitalde olmalı mıyım?” sorusunu bırakıp “Dijitalde nasıl yer almam gerekiyor” sorusuna odaklanmalılar.

Ulaşılabilir Markaların Sayısı Artacak
Ulaşılabilir lüks, fiyat olarak tüketicilere ulaşılmaz gelen markaların, daha geniş kitleler için ürünler üretip, bu kitleler tarafından ulaşılabilir olması anlamına geliyor. Bu gün birçok marka, ulaşılabilir lüks kavramını kullanıyor. Ayrıca, kredi kartı kullanımı, kolay kredi olanakları da bu trendi destekliyor. Bu sene birçok lüks marka daha ulaşılabilir olacak.

İçerik Pazarlaması Bu Yılın Şampiyonu Olacak
İçerik, hiç bu kadar önemli olmamıştı, artık markalar müşterileri ile daha fazla iletişim kurabilmek için içeriklerini daha eşsiz, farklı ve yararlı yapmak zorunda olduklarını biliyorlar. 2014 yılında neredeyse tüm pazarlamacılar daha harika içerikler için yarışacaklar. Content Marketing Institute araştırmasına göre, 2014 yılında ABD’deki pazarlama profesyonellerinin % 93’ü 2014 yılında içerik pazarlamasını muhakkak kullanacak.

Mobil Pazarlama Daha Da Önem Kazanacak
Online reklamcılıkta özellikle mobil kanalların kullanımı artacak. Hatta 2014 yılı için mobil pazarlamanın yılı demek kesinlikle yanlış olmaz. Bu sene, daha önce mobil platformlarda görmeye alışık olmadığımız birçok yeni markayı görmeye başlayacağız. Ayrıca 2014, mobil kanallar ile geleneksel kanalların entegre şekilde kullanıldığı bir yıl olacak. 2011 yılında ilk defa satılan mobil cihazların sayısı desktopları geçti, IDC tahminlerine göre 2017 yılında internette gezinmek için kullanılacak cihazların %87’si mobil olacak.

E-postalar Yeniden Tasarlanacak
Mobil cihazların sayısının artması bir önemli trendi daha oluşturdu, artık e-postalarımızı mobil cihazlarımızdan okuyoruz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, kullanıcıların %80,8’inin e-postalarını mobil cihazlardan okuduğunu ortaya koydu. Bu yıl e-postalar mobil cihazlarda görülebilmeleri ve fonksiyonel olarak çalışabilmeleri için daha mobil dostu olacak.

Sosyal Ağlarda Görsel Daha Çok Kullanılacak
Son yıllarda sosyal medyada görsellerin (ve videoların) metinlerden çok daha fazla ilgi gördüğü ispatlandı. Dolayısıyla daha az metin içeren görsel içerik sosyal medyada daha çok kullanılacak. Artık Pinterest, Tumblr, Path, ve Mobli gibi görsel içerik sunan sosyal medya siteleri de pazarlama bütçelerinde yer alacak. Bu trendin bir uzantısı da mikro videoların yaygınlaşması olacak.

2014 pazarlama trendleri bu kadar ciddi değişimler içeriyor. Sizin pazarlamanız bunların ne kadarına hazır?

Bir cevap yazın