2016 Yılında Öne Çıkacak Geleceğin Meslekleri

ABD’de yapılan bir araştırma 2016 yılında ön plana çıkacak iş kollarını şu şekilde sıraladı. İşte geleceğin meslekleri:

Bilgisayar ve sistem mühendisleri: 2016’daki tahmini artış: %28 (ABD’de) Bilgisayar ve network ağlarının tüm dünyada artması bu alandaki şirket sayısının artmasını sağlayacak. Bu şirketlerde istihdam edecek çalışanlara her geçen yıl daha da fazla ihtiyaç olacak.

Ekolog: 2016’daki tahmini artış: %28 (ABD’de) Dünya nüfusunun artışı ve çevresel atıkların miktarının yükselmesi çevresel temizliği ön plana çıkarıyor. Bu konuda görev alacak insanlara ihtiyaç duyulacak.

Finans Analistliği: 2016’daki tahmini artış: %33.8 (ABD’de) Finans sektörünün daha da büyüyecek olması fonlar ve borsa hisselerini bilen analistlere ihtiyacı arttıracak.

Kumar ve Spor kitabı yazarları ve uzmanları: 2016’daki tahmini artış: %28 (ABD’de) ABD’ de kumarın birçok eyalette serbet hale getirilmesi ve yeni kumarhanelerin açılacak olması sektörün büyümesine neden olacak. Krupiye gibi kumarhane görevlilerine çok miktarda ihtiyaç duyulacak.

Kriminolog: 2016’daki tahmini artış: %30.7 (ABD’de) Suç oranları arttıkça suçu anında tespit edecek uzmanlara ihtiyaç var.

Manikürcü-Pedikürcü: 2016’daki tahmini artış: %27.6 (ABD’de) Kişisel bakım önemli bir noktaya geldi. Tırnak bakım salonlarının yaygınlaşması manikür ve pedikür yapanlara yeni kapılar açıyor.

Cilt Bakım Uzmanları: 2016’daki tahmini artış: %34.3 (ABD’de) Estetisyenler, güzellik ön plana çıktığı için günümüzde de önemli meslek adamaları. Sektörün daha da büyüyeceğini düşünürsek cilt bakım uzmanları önemli bir yere gelecek.

Hemşirelik: 2016’daki tahmini artış: %27 (ABD’de) Sağlık sektörünün tüm dünyada giderek önem kazanması ülkelerdeki hemşire sayısının artmasına neden olacak.

Diş hekimi asistanlığı: 2016’daki tahmini artış: %29.2 (ABD’de) Yaşlı nüfusun artması ve diş sağlığının eskiye göre önem kazanması diş hekimliği asistanlığını iyi bir noktaya taşıyacak.

Veri tabanı yöneticileri: 2016’daki tahmini artış: %28.6 (ABD’de) İş kolları tamamen teknolojiye bağlı hale gelmesiyle bilgisayar destekli vertabanı yaratan kişiler ön plana çıkacak.

Fizyoterapist: 2016’daki tahmini artış: %27.1 (ABD’de) Dünya genelinde yaşlı ve engelli nüfusun artışı fiziyoterapistlere yeni meslek alanları oluşturacak.

Evlilik ve aile terapistliği: 2016’daki tahmini artış: %29.8 (ABD’de) Günümüzde daha fazla evlilik boşanma ile sonuçlanırken yaşam stresi daha çok aileyi ve çifti terapistlere yöneltiyor.

Ruh sağlığı ve madde bağımlılığı çalışanları: 2016’daki tahmini artış: %29.9 (ABD’de) Uyuşturucu madde bağımlılarını doğru yönlendirmek için öemli bir iş kolu. Madde bağımlısı sayısı her geçen gün arttığı için bu meslek kolu önem kazanıyor.

Diş Hijyenistliği: 2016’daki tahmini artış: %30.1 (ABD’de) Diş hijyenistliği nüfus arttıkça ve dişbakımı önem kazandıkça daha da gelişecek. Diş hijyenistleri dişçileri uyguladığı birçok temizlik uygulamasını gerçekleştiriyor.

Ecza Teknikeriliği: 2016’daki tahmini artış: %32 (ABD’de) Yaşlı nüfus arttıkça eczacılık teknikerlerine ilgi artacak. Sektörde eczacılardan bu uzmanlara büyük oranda bir sorumluluk akışı olacak.

Fizyoterapi Asistanlığı: 2016’daki tahmini artış: %32.4 (ABD’de) İlerleyen zamanda engelli sayısının artacağı düşünülüyor. O nedenle terapist asistanlığına ihtiyaç artacak.

Oyun ver kumar araştırmacıları: 2016’daki tahmini artış: %33.6 (ABD’de) Kumar sektörü büyüyor. Casino ortamı havasındaki oyun alanları önem kazanıyor.

Davranış Bozukluğu ve Madde Bağımlılığı Danışmanları: 2016’daki tahmini artış: %34.3 (ABD’de) Uyuşturucu madde bağımlılarına yönelik gönüllü danışmanlıklar önem kazanacak.

Veterinerlik: 2016’daki tahmini artış: %27.6 (ABD’de) Evcil hayvan bakıcıları he geçen gün artıyor. Hayvan hastalıklarının detaylı incelenmesi de insan sağlığı kadar önemli.

Sağlık Asistanlığı: 2016’daki tahmini artış: %35.4 (ABD’de) Teknolojik gelişmelerle birlikte sağlık sektöründe de büyük değişim yaşanıyor. Sektörün gelişmesi kilnik ve hastane sayısında artış yaratcak. Buralarda görevlendirilecek asistanlar için iş alanları doğacak.

Sahne Makyajı Uzmanları: 2016’daki tahmini artış: %39.8 (ABD’de) Alanda çok az insanın görev alıyor olması yeni insanları bu alana yöneltmeye zorluyor.

Kişisel Bütçe Danışmanlığı: 2016’daki tahmini artış: %41 (ABD’de) Kişilerin ve ailelerin bütçelerini düzenlemek için danışacağı rehberler önem kazanacak.

Bilgisayar Sistem Analistleri: 2016’daki tahmini artış: %29 (ABD’de) Bu alandaki büyüme 90’lardaki kadar büyük olmasa da teknoloji altyapısı büyüdükçe sistem analistleri de epeyce önem kazanacak.

Evde Hasta Bakımı Personeli: 2016’daki tahmini artış: %48.7 (ABD’de) Hasta sayısının artması ve bakıma muhtaç kişilerin evlerinde bakım hizmeti almak istemeleri hasta bakıcılarını ön plana çıkarıyor.

2016 Yılında Öne Çıkacak Geleceğin Meslekleri” hakkında 4 yorum

  1. bunlar sadece tahmin arkadaşlar değişimi degişim hızıyla yaşayan her insan işinde başarılı olur önemli olan değişime ayak uydurmak maglum degişmeyen tek şey DEĞİŞİM. saygılar….

Bir cevap yazın