PAZARLAMA CANAVARI artık bir kitap!

PAZARLAMA CANAVARI artık bir kitap haline geldi. Hayat Yayınları işbiliği ile, PAZARLAMA CANAVARI’nı kitap olarak da okumak ve saklamak isterseniz, bu bağlantıdan satın alabilirsiniz.

Bugün, kıtlığı çekilenler kesinlikle mal ve hizmetler değil, müşteriler! Müşterilere ulaşmak ise gittikçe daha zorlaşıyor. Tüketicilerin çözülecek çok fazla problemleri kalmadı ve ihtiyaçlarının hemen hemen hepsi karşılandı. İşte bu yüzden artık müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak değil, onları “tatmin etmek” gerekli ve bu gerçekten çok zor.

Gönülsüz müşteriyi satın almaya ikna etme yollarını gösteren Pazarlama Canavarı, dünyadan çarpıcı pazarlama örnekleri ve kampanyalarla; müşterinin çaktırmadan aklını çelen, onu almaya isteklendiren pazarlama fikirleri sunuyor. İsteksiz müşteri bile ikna edilebilen çarpıcı pazarlama kampanyaları, sıra dışı fikirler ve uygulamalarla “Yeni ve Yaratıcı Pazarlama”yı anlatıyor.

Küreselleşme ile, Yeni Dünya tamamen farklı bir hal aldı. Yeni Dünya’da, sınırlar ortadan kalktığı için, eskiden sadece ulusal rekabet ile uğraşan firmalar, binlerce kilometre ilerideki firmalarla da rekabet etmek zorundalar. Bu rekabet, internetin kullanıma açılması ile daha da artıyor.

Bugün, kıtlığı çekilenler kesinlikle mal ve hizmetler değil, müşteriler! Müşterilere ulaşmak ise gittikçe daha zorlaşıyor. Müşteriler bizi dinlemek istemiyorlar, çözülecek çok fazla problemleri kalmadı ve ihtiyaçlarının hemen hemen hepsi karşılandı. İşte bu yüzden artık müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak değil, onları “tatmin etmek” gerekli, ve bu gerçekten çok zor.

Pazarlama Canavarı, artık kesinlikle yeniden irdelenmesi gereken ‘Yeni Pazarlamayı’ anlatmaya çalışıyor. Bunu yaparken de kuramsal bilgiler yerine, Dünya’dan ve Türkiye’den örnekleri mümkün olan en kısa halleriyle sunuyor.

Pazarlama Canavarı, Zeki Yüksekbilgili’nin Kasım 2005’den bu güne web günlüğünde yeni pazarlama üzerine yazdığı yazılar ve daha fazlasıdır.

PAZARLAMA CANAVARI artık bir kitap!” hakkında 5 yorum

  1. Merhaba,

    Blogunuzun ziyaretçi sayısını arttırmak için, test yayınına başlamış olan sitemize konunuzla ilgili bir makale ile birlikte linkinizi tek yönlü (karşılıksız) olarak bırakabilirsiniz. Sitemiz 1.Haziran’dan itibaren yoğun bir şekilde tanıtılmaya başlanacak ve makaleleriniz sayesinde pekçok kişiye ulaşma şansına sahip olacaksınız.

    Sitemizde ayrıca Google Adsense Reklam Gelirleri Paylaşımı Sistemi uygulanmaktadır. Yazmış olduğunuz makalelerin bulunduğu sayfalarda gösterilen reklamların gelirlerine % 75 ortak olabilirsiniz.

    Ayrıntılı bilgi için: http://www.BinbirFikir.com

    Bol ziyaretçiler…

    BinbirFikir.com

  2. selam bu pazarlama olayını zamanın da çok düşündün gencecik pırıl pırıl çocuklarımızın ev kadınlarına saçma sapan şeyler satmak için dil döktüklerini çoğu zaman rencide olduklarını görüp üzülüyorum .bizim gençlerimiz bunamı layık. işsizlikten mecburen hoşlarına gitmeyerekte olsa yapıyolar ama hoşlanmıyolar bunu biliyorum çünki sattıkları şeylerin gereksiz olduğunu kendileride biliyor. ülkemiz elektrikli aletler mezarlığına döndü .evet sizde söyledinizya alacak ihtiyacımız kalmadı öyleyse ne yapmalı. en gerekli şeyler üzerinde pazarlama yapmalı satanda bunun gerekliliğine ve yaşam için sürekli tüketilmesi gerektiğine inanamalı ve insanların bunu hayat boyu tüketeceğini bilerek işini bu zihniyet üzerine kurmalı.EVEEET insanlar çoğaldıkça tarım alanları azalıyor ve şehirleşme özentisi tarım yapacak insanları tüketiyor bu yüzden doğal yiyeyecek ihtiyacı giderek artan zorunlu bir ihtiyaç. tarım ve tarımsal ürünler üzerinde reklamlar ve pazarlamalar insanları hadi gel köyümüze geri dönelim dedirtecek doğayla içiçe yaşantıların özendirileceği herkesin hormonsuz yiyecekleri kendi taze taze üretip yiyeceği ve bunu teknolojik olarak bahçesinde nasıl yapacağını anlatan sektörler oluşturup modern çiftlik köyleri oluşturup,şimdi modaya residans -stüdyo ve daha geniş olmak üzere her kesime hitap edecek bağ ve bahçe odaklı ahşap evlerle toprağa dönüşümle ilgili projeler yapılsa ve bunların pazarlamalarıyla kapımıza gelinse ,bakın falanca çiftliğin yumurtası ekmeği denerek mis gibi yiyeceklerle pazarlama sektörü oluşturulsa iyi olamaızmı kardeşim.benim evim birçok kişinin evei elektrik lialetler ve kablolarla doldu bunaltı geldi artık bize ve siz hala bişeyler sattırmak için zaman harcamayın lütfen.yaşamsal konular üzerinde pazarlar ve pazarlamalar oluşturursak sizde ihya olursunuz halkta. çünki yaşamak için sürekli, yemek zorunda insanlar ve hep martketten yiyolar çok pahalıya geliyor neden çünki çiftçide aletlerini atıp şehre indi ,üretici kalmadı hem çiftçilerimiz çağın gerisinde kaldı onlara çok değerli olan suyu tarımda nasıl kullanılacağına dair,tohum ıslahına dair zaman içinde eğitimler verilmeliydi hiç bir hükümet köylü vatandaşa eğilmedi masasındaki ekmeğin üzerindeki teri göremedi aradaki simsarlara rant kazandırıp esas kaynağı zavallı insanlar haline getirdi .Atatürkün efendi dediği köylüyü köle yaptılar benim köylüm – benim çiftçim deyip yiğit yürekleri kandırdılar .Köylünün geleceğini çaldılar.çiftçi çocuğuna ek biç diyemiyo çünki emeğinin karşılığı yok oda ne dicek okuda şehirli ol diyo .evet kardeşim aç adama masaj aletini zorla sattırmanın püf noktalarınımı anlatmak için amerikalarda okudun ve bunu kendi vatandaşlarına zorla aldırmanın yollarını öğreteceksin .lütfen benim gelecekteki nesillerim için gerekli şeyleri çoğaltıp geliştirecek ürünler üzerinde pazarlama yaptırıp ve bunu empoze ederseniz iki cihanda minnetter kalacaz bütün pazarlamacılara .yoksa
    ilerde ben ve torunlarım susuzluk çekerken, ekmek fiyatları tavana fırladığında , açken lütfen kapımıza masaj aleti satan, saçmalayan insanları göndermeyin mümkümse eğitiminizi insanlık için kullanın. teşekkürler .gelişiminizi merakla takip edmek ümidiyle.yozgatlı bayan

  3. sayın yozgatlı bayan pazarlama sektörü bahsettiğiniz gibi ve kücümseyerek anlattıgınız gibi sadece elektirikli ev aletleri satmak değildir. bahsettginiz tarım alanında calısan bir cok pazarlamacı arkadasımız zaten mevcut. Artık pazarlama kendini aştı ve pazarlama olmadan artık hiç bir ürün satılamaz. Dogru artık insanlara ürün satmak eskisi gibi kolay değil. işte tam da bu nedenle pazarlamacılara ihtiyac vardır. pazarlamacılar sadece bu ülkede değil dünyanın heryerinde mevcuttur. bahsettiğiniz sorunları biz olusturmadık ama bizim cozeğimizden emin olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyetinin Bilinçli Gençi

Bir cevap yazın