Bugün, Cember.net‘in bilgilendirme mesajlarından birinde harika bir bilgiye rastladım;
Ekonomi Profesörü Scott Shane, “Girişimcilik İlüzyonları” adındaki kitabında, girişim ve girişimcilik hakkındaki yanlış bilgi ve inanışları anlatıyor.
Shane’in belirttiği yanlış inanışlardan üç tanesi şöyle:– Yeni bir iş kurmanın maliyeti çok yüksektir:
Yanlış 1. Günümüzde ortalama bir yeni girişimin yaklaşık başlangıç maliyeti 30 bin YTL’dir. İşini doğru yapan bir girişimci, masraflarını doğru şekilde kısar. Örneğin satın almak yerine kiralar, ya da ödünç alır. Maaş vermek yerine pay ya da komisyon verir.– Girişimin başarısı seçilen işten çok girişimcinin yeteneğine bağlıdır:
Yanlış 2. İşin büyüme potansiyeli, seçilen alana fazlasıyla bağlıdır. Amerika’da son 20 yılın girişimleri değerlendirildiğinde, Bilişim alanında kurulan bir girişimin en büyük 500 firma arasına girme olasılığının Turizm alanındaki bir şirkete göre 840 kat daha fazla olduğu görülüyor. Türkiye için de doğru sektörü benzer verilerle belirlemek, başarı için büyük önem taşıyor.
– Girişimcilerin çoğu finansal olarak çok başarılıdır:
Yanlış 3. Girişimcilik çok büyük getiriler sağlayabilir, ama dağılım oldukça adaletsiz. Bugün Amerika’da tipik bir kişisel girişimin yıllık karı 39 bin dolar düzeyinde, ve girişimcilerin yalnızca yüzde onu kendi çalışanlarından daha çok para kazanıyor.
Cember.net’in düzenli bilgilendirme mesajları bana da ulaşıyor, gerçekten önemli konulara değiniyorlar…
Pazarlama bir malın satılmasında olmazsa olmazlardan biridir.cember.net i mesajları bana da olaşıyor ve oldukça önemli mutlaka okunması gereken bilgiler var.
PAZARLAMA BİR MALIN SATILMASINDA OLMAZSA OLMAZLARDANDIR.
BENİM YORUMUM KISA VE ÖZ OLACAK
SATILMAYAN BİR MALIN, PAZARLANMASI OLMAZ. SATILSINKİ PAZARLAMA YERİNE GELSİN.